isum_logo
peopels


Mali pokretači promjena

S veseljem vas obavještavamo kako smo od početka listopada krenuli s provedbom projekta "Mali pokretači promjena".Projekt se provodi u partnerstvu s Osnovnom školom Gornje Vrapče i Studentskim informativnim kutkom.

Projekt traje do kolovoza 2018. godine te pruža djeci mogućnost unaprjeđenja kvalitete socijalnih i komunikacijskih vještina. Pritom je posebno fokusiran na suzbijanje govora mržnje direktno među vršnjacima i online putem, jednog od gorućih problema suvremenog društva koje značajno karakterizira utjecaj tehnologije na svakodnevicu.

Korisnici projekta učenici su partnerske Osnovne škole Gornje Vrapče koja je, kao i prijavitelj Institut za stručno usavršavanje mladih, vrlo svjesna utjecaja koji navedena problematika ostavlja na društvo u cjelini. Sukladno poraznim činjenicama, ideja je osvijestiti "male" o pravima djece koja im pripadaju te im usaditi uvjerenje da je na kršenje istih nužno i važno reagirati. No, srž prijedloga nalazi se upravo u sprječavanju verbalnog nasilja koje je različitim metodama moguće transformirati i u idealnom slučaju potpuno iskorijeniti, odnosno u stvaranju škole s nultom tolerancijom za govor mržnje i nasilje. O kakvim je metodama riječ i kako ih primijeniti, korisnici će kroz razne aktivnosti ovog projekta naučiti.

Studentski informativni kutak dodatni je partner na ovom projektu jer, osim što dijeli zabrinutost zbog statistika nasilja i govora mržnje, stoji iza portala Studentski.hr. Naime, povećanje vidljivosti projekta doprinijet će ostvarenju njegovih ciljeva pa će se informiranje javnosti uvelike vršiti preko medijskih kanala.


Želiš volontirati?


Nenasilna komunikacija


Forum teatar


Natječaj za najbolji likovni rad