isum_logo
peopels


ČRNKAS: Održan Speed dating s poslodavcima

U petak, 26. veljače, oko 50 polaznika Črnkasovih trotjednih radionica za traženje posla imalo je priliku stečena znanja i vještine pokazati 17 poslodavaca i od njih dobiti profesionalne povratne informacije na životopis i predstavljanje.

Događaj "Speed dating mladih nezaposlenih s poslodavcima" održan je u prostorijama hotela DoubleTree by Hilton. U prvom dijelu događaja govore su održali g. Andrej Plenković, zastupnik u Europskom parlamentu te gđa. Ankica Paun Jarallah, ravnateljica Hrvatskog zavoda za zapošljavanje.

Kao Speed dating partneri na događaju je sudjelovalo 17 organizacija među kojima su bili predstavnici odjela za ljudske resurse nekih od naših najvećih tvrtki kao što su L'Oreal Adria, Podravka, Kaufland i METRO Cash & Carry. Na događaju su sudjelovali i RWE, DOK-ING, Index.hr, CROZ, Sustav javnih bicikala, Dupin, Dradar, Diglossia, Arhitektonski ured sistem dva, Peglanje snova te profesionalci iz sektora ljudskih resursa - gđa. Elsy Vickov iz EVOCO centra za razvoj ljudskih resursta te gđa. Irena Antolić i gđa. Renata Takač Pejnović iz Europskog savjeta za mentorstvo i coaching Hrvatska.

Črnkasovi polaznici su sa Speed datinga otišli s korisnim povratnim informacijama o svom životopisu i predstavljanju koje su dobili od različitih poslodavaca, a neki su otišli i s ponudama za posao.

"Ovaj projekt je jasan pokazatelj mladima da je upravo ulaganjem u sebe moguće pronaći posao, čak i danas, kada je gospodarska situacija loša. Speed dating je bio jedinstvena prilika mladima da dobiju povratnu informaciju o tome na čemu bi točno trebali poraditi u svom životopisu, ali i samom predstavljanju sebe poslodavcu." - izjavio je Luka Bogdan, programski koordinator.

Cilj EU projekta ČRNKAS - Črnomerec poslovni klub je pripremiti mlade za ulazak na tržište rada kroz besplatne trotjedne radionice za traženje posla. Nositelj projekta je Grad Zagreb, Gradski ured za obrazovanje, kulturu i sport, Odjel za mlade, a partneri na projektu su Institut za stručno usavršavanje mladih i Europski savjet za mentorstvo i coaching Hrvatska. Vrijednost projekta je 73 445,46 EUR, a iz Europskog socijalnog fonda je financiran u iznosu od 92,64 posto.

"Do sada smo u sklopu projekta održali devet ciklusa radionica za traženje posla koje je prošlo 100-tinjak mladih nezaposlenih osoba. Izuzetno smo ponosni na činjenicu da je 45 posto naših polaznika uspješno pronašlo svoje zaposlenje. " - izjavio je Marko Pavić, projektni asistent.