isum_logo
peopels


Predstavljen EU projekt ČRNKAS - Črnomerec poslovni klub kojim će se mladima olakšati pronalazak posla

U četvrtak, 30. travnja, u Gradskoj upravi održano je predstavljanje EU projekta Črnkas – Črnomerec poslovni klub, čime je službeno započela provedba aktivnosti Poslovnog kluba Črnomerec.

Projekt je predstavljen u nazočnosti Gradonačelnika Grada Zagreba Milana Bandića, koji je na početku zahvalio „dečkima s Črnomerca“ na inicijativi i naglasio veliki problem nezaposlenosti mladih u Europi.

Črnkas – Črnomerec poslovni klub je prvi EU projekt koji provodi Instutut za stručno usavršavanje mladih (ISUM). Članovi ISUM-a, Luka Bogdan i Marko Pavić, incijatori su ovog projekta. Donedavno su i sami bili dvoje mladih nezaposlenih osoba koje traže svoje buduće zaposlenje. Budući da su se susreli s mnogo problema prilikom traženja posla, te potaknuti činjenicom da je stopa nezaposlenosti u stalnome rastu, došli su na ideju podučiti mlade kako se najbolje istaknuti na tržištu rada. Stoga je u realizaciji provedba besplatnih radionica za traženje posla čiji je glavni cilj naučiti mlade kako da se na predstave poslodavcima te ih povezati s poslodavcima putem događaja speed datinga.

Jelena Ricov, pročelnica Ureda za fondove i projekte Europske unije, na predstavljanju je istaknula kako je Grad Zagreb, nositelj projekta, iz EU fondova već povukao 120 milijuna kuna. Osim toga, izrazila je želju da ovakve inicijative zažive i u ostalim gradskim četvrtima.

Veliku podršku projekt ima od Vijeća Gradske četvrti Črnomerec, koje je i iniciralo prijavu projekta Črnkas, kako bi se što kvalitetnije radilo na poboljšanju položaja mladih s Črnomerca.

Predstavljanjem EU projekta Črnkas - Črnomerec poslovni klub službeno je započela provedba aktivnosti Poslovnog kluba Črnomerec.

Ovim putem Grad Zagreb, Vijeće Gradske četvrti Črnomerec, ISUM, EMCC i SMGZ pozivaju mlade sugrađane da se prijave na radionice za traženje posla putem prijavnice na mrežnoj stranici crnkas.eu.